Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 19. toukokuuta 2012

Possusaippuanteko osa 2Nyt pääsin vasta asiaan, eli itse possusaippuan tekoon. Tein saippuan ihan perinteisellä kylmämenetelmällä. Laitoin saippuaan possurasvan lisäksi "kaapista löytyy" taktiikalla. Eli kaikki jämärasvat tuli käytettyä loppuun.

Ohjeena oli:

possunrasvaa 230g
kookosrasvaa 130g
palmuöljyä 50g
oliiviöljyä 150g

vettä 156g + lipeä 77g

Ylirasvoittuvuusprosentiksi latoin 7% ja vettä suhteessa rasvoihin oli 28%. Kotiäidin possusaippuaohjeessa oli maininta että saippua kiisselöityi hitaasti, eli nesteitä kannattaa laittaa hänen ohjeen mukaan vähemmän. Minä tein töitä käskettyä. Possurasvassa oli pieni pekonin tuoksu, tosin hyvin vaimea, joten laitoin rasvojen joukkoon pienen määrän Yöjasmiini-saippuatuoksua. Ainoastaan 2,5ml. Tuoksu on toisaalta hyvin voimakas. Väriksi laitoin punaista savea, onhan kyse possusaippuasta. Alunperin olin ajatellut että teen tuoksuttoman ja värittömän saippuan, mutta mieli muuttui juuri rasvan tuoksun takia.

Juuri muotteihin kaadettuna.

Annoin saippuan kuivua 1,5 vuorokautta ja se oli silloin vielä aika pehmeä. Silikoonimuotista sain saippuan ihan hyvin pois, mutta muut saippuat laitoin pakastimeen jotta irroittaminen olisi helpompaa ja saippuat pysyisivät nätimpinä. Hyvin lähtivät irti ja saippuat pysyivät kauniin muotoisina. Nyt pitäisi malttaa odottaa ne kuuluisat neljä viikkoa niin pääse ensimmäistä possusaippuaa kokeilemaan.

18.6.12 Saippua on käytössä aivan loistava. Ei tarvitse kovinkaan paljoa vaahdottaa niin tulee paksu, kermainen vaahto. Saippua on aika kova, mutta miellyttävä käyttää. Värikin tummeni aika lähelle raakaa saippuaa ja tuoksu on hyvä vaikken kauheasti pidä kukkaistuoksuista.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No niin pitääkin! :D Sehän on possusaippuaa. Hyvää se on vaan kun kypsyy.

   Poista
 2. Jotenkin ajatus possunrasvalla peseytymisestä on vähän yööööh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... Det finns ju djurfett i alla butikstvålar.

   Poista