Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Maitosaippuakokeilu

En vieläkään uskaltanut kokeilla oikeata maitosaippuaa, mutta tämä on jo melkein maitosaippuaa. Melkein koska käytin saippuassa maitojauhetta. Oikea maitosaippua tehdään pakastetusta maidosta. Maitojauhetta uskalsin käyttää koska Yngla oli omassa saippuassaan käyttänyt vuohenmaitojauhetta. Sellaista en ole kaupassa nähnyt, ehkä Stokkan herkussa olisi. Tavallista nestemäistä vuohenmaitoa löytyy kylläkin kaupasta, mutte en viitsisi maksaa 5-6€ litrasta maitoa. Varsinkin kun saippuaan menee vaan pieni määrä, enkä minä edes haluaisi maistaa vuohenmaitoa. Maitosaippuan pitäisi olla käytössä pehmeämpää ja sokeri sekä proteiini pitäisi hoitaa ihoa. Sokeria minun maitojauheessani ei juurikaan ollut, koska se on vähälaktoosista.Saippuassani oli mitä jämärasvoja löytyi. Eli kookosrasvaa, munkinpaistorasvaa, oliiviöljyä ja rypsiöljyä. Annoksesta tuli kahdet saippuat. Muottina toimivat kahdet tuorejuustorasiat. Laitoin ihan tarkoituksella saippuamassan erillisiin muotteihin ylikuumentumisriskin takia ja muotit suoraan pakastimeen. Maitojauheen lisäsin kiisselivaiheessa. Tämä on niin paljon helpompaa kuin se että ensin pakastat maidon. Ja kun lipeä sekoitetaan jäätyneeseen maitoon pitää asita olla koko ajan jäävedessä ja lämpömittari koko ajan käytössä. En tiedä pitäisikö sanoa olenko arka, laiska vai vaan mukavuudenhaluinen :D En laittanut tähän kokeilusaippuaan mitään väriä tai tuoksua. Tuoksuna löytyisi kyllä näytepullo Cashmere Cremeä ja valkoista väriä voisi korostaa titaanidioksiidillä. Mutta nyt menin ihan luonnon omilla antimilla. 

Saippua lähti yllättävän helposti irti rasiasta ja se tuntui heti raakanakin pehmeämmältä kuin muut saippuat. En tarkoita että saippua olisi pehmeämpi niin että se menisi helposti rikki tai että se ei olisi kovettunut. Saippuan pinta oli pehmän ja silkkisen tuntuinen. En ole halkaissut saippuoita, koska ne ovat sopivan kokoisia käyttää, joten en ole ihan varma geeliintyikö saippua sisältä. Päältä ei mitään geeliintymisen merkkejä näy. Luulen että saippua ei olisi ylikuumentunut liikaa jos se olisi ollut huoneenlämmössä. Pitää joskus kokeilla kun on hyvin aikaa käydä kurkkimassa saippuaa 15min välein.

On muuten hassua etten voisi edes kuvitella tekeväni punaista tai sinistä maitosaippuaa. Tai että maitosaippuassa voisi olla kukkais- tai hedelmätuoksua. Mielestäni saippuan ainekset, väri ja tuoksu pitää mennä käsi kädessä. Eli hedelmäsaippuassa hedelmätuoksu, maitosaippuassa maito/kermantuoksu, kukkaisaippuassa kukkaistuoksu. Jossain blogissa oli tehty punamustaa mustikkasaippuaa ja reagoin heti siihen ajattelemalla että en minä vaan tekisi noin :D

3 kommenttia:

  1. Sinun pitää ottaa yhteyttä Lannevedelle niin sieltä voisit saada vuohenmaitoa jos ovat saanneet sen tyttö vuohen niiden kaikkien poikien lisäksi.

    VastaaPoista
  2. Näyttää ihan maitokiisseliltä... :D

    VastaaPoista
  3. Vähälaktoosisessa maidossa maitosokeri on pilkottu glukoosiksi, joka on sokeri, joten kyllä sinunkin saippuoissa sokeri on tallella. =) Olen samaa mieltä noista väreistä, tuoksuista ja materiaaleista. Niiden pitää sointua yhteen.

    VastaaPoista