Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 25. toukokuuta 2012

Munasaippua (häviksitä saippuaksi)

Inspiroituneena olutmunashampoosta päätin käyttää viimeiset kolme "vanhaa" kananmunaa saippuaan. Tein saippuan kookosrasvasta, oliiviöljystä, rypsiöljystä sekä seesamiöljystä. Tämä seesamiöljy jonka ostin Lidlistä oli huomattavasti vaaleampaa ja hajuttomamapaa kuin muista kaupoista ostetut. Käytin samaa tekniikkaa kuin shampoossa, eli sekoitin munat osaan öljyyn ja sekoitin tämän sitten kiisselöityyn saippuamassaan. 

Saippuan pintaan tuli pientä vaaleata leikkausjälkeä. Se lähtee onneksi pois kun saa saippuan käyttöön.

Käytin liukuväritekniikkaan. Värinä käytin vihreätä savea. Muottina oli toisesta sivusta auki leikattu maitopurkki. Tuoksuna oli hunaja. Se on kyllä yllättävän makea ja voimakas tuoksu. Puolet normaalimäärästä riittää vallan mainiosti. Ihan viimeiset saippuat värjäsin titaanidioksiidilla ja yritin tehdä "huippuja" saippuan päälle. Ne oli ihan kohtalaisen helppoa tehdä. Aluksi saippuamassa oli liian löysää, joten siivoskelin hetken ja sitten vasta ten kuviot saippuaan. Huomasin että saippua kuumeni ja reilun puolen tunnin kuluttua ja päälinen halkeili hieman. Onneksi halkeama oli kohtuu pieni eikä sitä näy valmiiksileikatuissa paljoissa. Hieman rikkikaasun tuoksua tuli kun leikkasin saippuaa, mutta ei pahasti. Osasin myös varautua siihen, koska monet saippuantekijät ovat kirjoitelleet että saippua tuoksahtaa alussa, mutta parin päivän kuluttua se häipyy.


Saippuan yläosa on vähän kun vaahtoa ja aaltoja.


Liukuvärjäys onnistui ihan ok, vaikka oletin että väri olisi voimakkaampi. Poistin saippuan muotista reilun vuorokauden kuluttua valmistamisesta. Päällinen jossa on titaanidioksiidiä oli kovettunut aika hyvin (lue: melkein liikaa), mutta alaosa saippuasta oli tosi pehmeää. Päädyin kuitenkin siihen että leikkaan saippuan, koska seuraavana aamuna se olisi jo saattanut olla liian kova. Nyt vaan odotellen että munan tuoksu hälvenee ja hunaja tulisi paremmin esille.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä oli tosi helppoja tehdä, aikaa siinä vaan menee kun laittaa ohueen kerroksen kerralla ja odottaa että saippua kiinteytyy sen verran että voi laittaa seuraavan kerroksen. Tuohon saippuaan tuli muistaakseni 5 kerrosta.

      Poista