Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 24. toukokuuta 2012

Olutmunashampoo (hävikistä saippuaksi)

Muistan että joskus myytiin munashampoota. Katselin että Vihreällä kosmetiikalla (joka on näemmä nykyään Flow kosmetiikka) on myös tämänlainen palashampoo. Ja minulla oli vanhentuneita (ei vanhoja) kananmunia jääkaapissa. Pakastimessa oli vielä hieman olutta jota käytin ensimmäiseen olutsaippuaan sekä olutshampooseen. Kananmunan pitäisi lisätä hiusten kiiltoa ja sen proteiinit sekä muut aineet hoitavat. 

Pino shampoota :) Ei ihan heti lopu.

Yritin lueskella netistä ohjeita miten munashampoota tai -saippuaa tehdään, mutta ei mitään oikein hyviä ohjeita löytynyt. Ainoastaan yhden pienen videon löysin jossa neuvottiin että munant sekoitetaan sauvasekoittimella osaan öljyistä ja tämä seos sekoitetaan kiisselöityyn saippuamassaan. Näin ei pitäisi tulla rikkiyhdisteitä (lue: mädän munan hajua). 

Kaikki meni ihan hyvin. Muottina käytin maitopurkkia. Jotenkin koen että shampoot ovat peruskamaa, saippuoiden kanssa voi hifistellä. Eli tähän ei mitään tuoksua eikä väriä. Rasvoina käytin kookosrasvaa, oliiviöljyä ja auringonkukkaöljyä. Minulla on nyt toinen lipeä käytössä ja tämä liukenee hyvin veteen. Minullahan oli jäätynyttä olutta ja se oli taas liian kylmää. Sain sekoitella tovi ennen kun lipeärakeet olivat sulanneet nesteeseen. Saippua lähti geeliintymään kohtuu nopeasti ja pinnalla olikin iso geelimöykky. Eli saippua nopeasti pakastimeen. 50min kuluttua saippua oli "rauhoittunut" ja siitä ei onneksi tullut tulivuorta.

Tästä kuvasta näkee minkälainen geelimöykky sieltä oli kehittymässä kun saippua ylikuumeni.

Leikkasin vuorokauden kuluttua shampoopalan ja voi sitä hajua!!! :D Onneksi ikkuna oli ihan vieressä ja mies töissä niin lemu ei häntä kiusannut. Helpotukseksi haju oli hävinnyt lähes kokonaan seuraavaan aamuun mennessä. Shampoopalan koostumus oli miellyttävä ja sitä oli mukava leikata. Ei halkeiluja tai vastaavaa. Värikin on yllättävän hyvä. Kuin maitokahvia. Onneksi ei sentään munakokkelia, sen verran shamppoo kuumeni. Itse asiassa se taisi geeliintyä kokonaan, koska väri oli niin tasainen eikä paloissa näkynyt rengasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti