Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Valkosuklaa-hunajahuulivoide

Etsiskelin netistä huulivoiteen ohjetta jossa käytettäisiin glyserolia. Ostin joskus pullon glyserolia apteekista ja olen käyttänyt sitä jopa kahteen saippuaan... Eli se on melkein täynnä. En löytänyt mitään mieluisaa ohjetta, mutta löysin kuitenkin useamman ohjeen jossa käytettiin sekä glyserolia että valkosuklaata. Pakkohan sitä oli mennä kaupan namihyllyä tutkimaan :DKehittelin ihan kokeilemalla seuraavanlaisen ohjeen:

6 g mehiläisvahaa
6 g valkosuklaata
12 g oliiviöljyä (olisin käyttänyt manteliöljyä, mutta sitä ei nyt tähän hätään löytynyt)
1 tl hunajaa
1ml glyserolia

Sulatin kaikki muut ainekset paitsi glyserolin mukissa vesihauteessa. Kun kaikki oli sulannut, sekoitin glyserolin voimakkaasti vatkaten ja kaadoin huulivoiteen purkkiin jäähtymään. Yksinkertaista! :) Jenkkiohjeissa oli maininta että glyseroli kannattaa sekoittaa kunnolla, muuten se voi erottua muista aineista.

Aikaisemmin käytin huulivoiteissa 1/3 vahaa, 1/3 öljyä ja 1/3 kaakaovoita. Totesin että huulivoide jää vähän liian kuivaksi minun huulille, joten nykyään laitan kaksinkertaisen määrän öljyä. Minulla on kylläkin todella kuivat huulet ja ne kaipaavat paljon hoitavia ja kosteuttavia aineita.

Pakko vielä lopuksi mainita että tämä huulivoide sekä tuoksuu että maistuu superhyvältä!

2 kommenttia:

  1. Tuli heti tästä mielikuva, että on varmaan hyvätuoksuinen ja makuinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on kieltämättä se vaara että nuolee pois huulivoiteen :)

      Poista