Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Aloe-porkkana-munashampoo

Tässä tämä toinen shampoo. Tämä on siis tehty kylmämenetelmällä. Ylirasvoittuvuusprosentiksi laitoin tosiaankin 4%, koska 2% aiheutti päänahan kutinaa. Nestenä shampoopalassa käytin aloe mehua, 28% rasvojen painosta. Aloe mehua saa mm. ostaa luontaistuotekaupoista tai suuremmista marketeista. Omani osti Sokoksen luontaistuoteosastolta. Hetken sain sitä etsiä, mutta kun älysin että se säilytetään jääkaapissa niin löysin sen heti kassojen vierestä. 

Palojen parempi puoli :)

Rasvoina oli kookosrasva 100g, oliiviöljy 105g, auringonkukkaöljy 75g ja risiiniöljy 20g. Ohjeella tuli 3 shampoopalaa. Muottina käytin maitopurrkien pohjia. Helppoa kun shampoota ei tarvitse leikkaa paloiksi (laiskuus on hyve, eikö?). Kananmunan lisäsin samalla tavalla kuin aikaisemmin, eli sekoitin sen pieneen määrään rasvaa ja tämän lisäsin kiisselöityyn saippuaan. 

Porkkanaraaste meinasin unohtua pöydälle. Olin jo ehtinyt kaataa saippuan muotteihin kun huomasin että keittiön tasolla komeili lautanen pullollaan porkkanaraastetta. No, tekevälle sattuu. Saippua vaan takaisin astiaan ja porkkanaraaste myös. Sekoittelin kaiken tasaiseksi sauvasekoittimella ja laitoin saippuan takaisin maitopurkkimuotteihin. Tuoksuna käytin Snow-tuoksua. Se on niin mukavan raikas. Shampoon väri on kauniin keltainen, juuri sellainen kun toivoinkin. Kuukauden kuluttua näkee sitten miten shampoo toimii. Ajattelin ensin että en anna palahampoon geeliytyä, mutta tuli toisiin aatoksiin kun huomasin että shampoo ei lähtenyt yhtään geeliintymään, eikä se edes lämmennyt. Peittelin palashampoot pyyhkeellä ja kyllä se näytti geeliintyvän. Ainakin väri syveni hieman.

Yritin poistaa palashampoota muotista puolitoista vuorokautta myöhemmin, niin se oli vielä niin pehmeä ettei se millään onnistunut. Shampoota pystyi siistimään ja muotoilemaan vapaasti ihan sormella. Yhdestä muotista otin reunat pois niin että shampoo kovettuisi nopeammin. Shampoopala ei ollut kuitenkaan mitenkään sen näköinen että se olisi pilalla. Rasvaa ei tihkunut, se ei haissut tai ollut hassun näköinen. Ehkä porkkanaraaste tekee sen niin kosteaksi ja pehmeäksi. Shampoot olivat vielä ihan pehmeät lähes kolme vuorokautta myöhemmin. Poistin maitopurkkimuoteista reunat, mutta jätin pohjat vielä paikoilleen. Pohjia oli ihan mahdotonta poistaa ilman että shampoosta olisi lähtenyt tahmaista massaa pois. Ajattelin että sitten on helpompi ottaa pohjat pois kun muu shampoo on kiinteytynyt ja kuivunut. Odotin yhteensä viikon ennen kun poistin maitopurkin pohjat. Shampoopalat olivat vielä erittäin kosteita ja saippuamassa tarttui joka paikkaan. Näillä näkymin tämä shampoo tarvitsee 6-8 viikkoa ennen kun edes viitsii kokeilla miten se toimii. Parasta olisi varmaan antaa sen tekeytyä 3-6 kk ja sitten vasta kokeilla miten se toimii.

1 kommentti:

  1. On kiva tietää millaista se on käytössä. Pitää siis odotella kun shampoo on valms.

    VastaaPoista