Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Savinen puhdistuspala

Olen hyvin innoissani lueskellut yhden tanskalaisen naisen blogia nimeltä LisaLise. Hän tekee lähes kaiken kosmetiikan itse ja hän kokeilee ja testailee jotta saisi juuri tietylle ihmiselle sopivan tuotteen. Ja se mikä on positiivisinta on että blogi on englanniksi. Minä kiinnostuin eniten hänen kiinteistä puhdistuspaloista (cleansing bar). Lueskelin niistä ja suureksi iloksi huomasin että minullahan on kotona ainekset yhteen versioon (ainakin melkein). Ja eikun kokelemaan :) Hän kyllä mainostaa että nämä sopivat parhaiten kuivalle ja ikääntyvälle iholle, mutta halusin kuitenkin kokeilla. Ja onhan minulla mielessä yksi kuivaihoinen koekaniini joka saa kokeilla tätä.

Keskellä kukkaa näkyy hieman valkoista huurretta. Ohjeen mukaan puhdistuspalan tulisi kuivua muotissa vähintään 24 tuntia, mutta enhän minä niin kauan jaksanut odottaa. Pistin palan hetkeksi pakastimeen niin se oli helppo irroittaa.

Käytin tätä ohjetta. Tein puolikkaan annoksen. Pieniä muutoksia tein, eli minulla ei ole keltaista savea, enkä edes tiedä mistä semmoista saa. Käytin 5g valkoista savea ja 13g punaista savea. Tuoksuna käytin 4 tippaa greipin eteeristä öljyä. Ohjeessa oli kamomillaa ja mandariinia. Omasta mielestä kamomilla eö haisee aika järkyttävän pahalle vaikka itse kamomilla on ihan ok. Sama koskee laventelia. Laventelin pienet nuput tuoksuvat niin ihanalle että voisin haistella niitä vähän väliä, mutta eö on ihan hui ja hyi.

Näitä puhdistuspaljoa voi muokata aika vapaasti oma ihotyypin mukaan. Herkälle iholle kamomillan lisäksi valkoista savea. Rasvaiselle iholle kannattaa vaihtaa karitevoin kookosöljyyn ja savi voisi olla vihreätä koska se puhdistaa tehokkaasti.

Kuva otettu salamalla. Ylempi ilman. Sadepäivänä on niin pimeätä että oikeita värejä on hankala nähdä. Tässä kuvassa näkyy kamomillatee pieninä vaaleina ja mustina pilkkuina.

LisaLisen blogissa löytyy käyttöohjeet, mutta yksinkertaisuudessa niitä käytetään seuraavanlaisella tavalla: 1. kostuta kasvojen iho vedellä 2. murra pieni pala puhdistuspalasta ja hiero sitä ensin käsien välissä, sitten kasvoihin 3. anna vaikuttaa pari minuuttia (samalla voi pestä hampaat) 4. huuhtele vedellä ja tuputa pyyhkeellä kuivaksi. Ihoa ei todennäköisesti tarvitse rasvata jos iho ei ole ihan älyttömän kuiva. Kätevää, tämä on vähän 2 in 1 tuote. Tärkeätä on että pala ei jatkuvasti märkä. Eli jos haluaa niin voi heti leikata puhdistuspala annospaloiksi ja säilyttää vaikka lasipurkissa.

HUOMIO! Tätä kannattaa ottaa ihan pieni pala kerrallaan. Ensimmäisenä kokeiluna otin kokonaisen kukan terälehden, eli se oli noin 1cm x 1,5cm x 1cm. Puolet tai kolmasosa siitä riittää vallan mainiosti. Nyt kun otin niin suuren palan niin sain pestä tahnan pois saippualla. Iho on kyllä oikein mukavan pehmeä.

5 kommenttia:

 1. Kylläsinä ehdit sitten tehdä näitä saippuoita. Mitä kaikkea tällä saippualla voi tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei ole saippua vaan kiinteä puhdistusaine. Se hoitaa ihoa, eikä tarvitse rasvata kasvoja käytön jälkeen.

   Poista
 2. Miten sitä käytetään, hierotaanko kasvolle ja pestään pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän lukee ihan vaihe vaiheelta tossa tekstissä :D

   Poista
 3. Voi, voi minua luin tekstin kahteen kertaan ja aivot eivät sanoneet mitään. Kolmas kerta toden sanoo. Kiitos.

  VastaaPoista