Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Aloeshampoo ohp-menetelmällä

Minulla on nyt tässä useampi palashampookokeilu käynnissä. Etsin sitä täydellistä shampoota (löytyyköhän semmoista ikinä?). Luulin jo että olutshampoo olisi se täydellinen, mutta pitkäaikaisessa käytössä päänahkani on alkanut kutisemaan hieman. Hiukset ovat kylläkin erittäin puhtaat ja kiiltävät. Kun olin käyttänyt olutshampoota kolmisen viikkoa huomasin myös että vihreäteehuuhtelu ei enää riittänyt hoitoaineen korvikkeena vaan jouduin joka pesun jälkeen käyttämään itse tehtyä hoitoainetta. Olutmunashampoo ei ole aiheuttanut kutinaa ja hiuksia on ollut helpompi selvittää. Olen kuitenkin käyttänyt varmuuden vuoksi pieniä määriä hoitoainetta. Jäin miettimään että jos kuitenkin ylirasvoittuvuusprosentin pitäisi olla hieman suurempi. Vaihdoin sen nyt 4%. Olutshampoossa ja olutmunashampoossa oli 2%. Ihan ensimmäisissä palashampoissa oli ylirasvoittuvuusprosentti 5-7%. Ne olivat hyviä talvipakkasella, mutta kun ilma lauhtui niin hiukset jäivät rasvaiseksi. 

Näiden päätelmien jälkeen kehitin kahdet uudet palashampoot. Toisen tein kylmämenetelmällä, toisen oven hot process-menetelmällä. Tein tämän shampoopalan ihan tarkoituksella ohp-menetelmällä, koska halusin tämän shampoon mahdollisimman nopeasti käyttöön. Parin viikon odotusaika on huomattavasti lyhkäsempi kun 4-6 viikkoa.

Kuvista näkyy ohp-menetelmän tuoman rosoisuuden.
Ohje oli seuraavanlainen:

200g kookosrasvaa
75g rypsiöljyä
200g oliiviöljyä
75g auringonkukkaöljyä

Nesteenä oli 100g aloemehua ja 139g vettä. Vesi-lipeäsuhde oli 3:1, koska neste haihtuu aika hyvin uunissa. Värinä käytin pari-kolme teelusikallista paprikajauhetta sekä edellisestä shampoosta jäänneen porkkanaraasteen neste. Valmiiseen uunissa olleeseen saippuaan laitoin 5ml päärynätuoksuöljyä ja 5ml greipin eteeristä öljyä. Vähempikin tuoksu olisi varmasti riittänyt, mutta sitrustuoksut haihtuvat pikkuhiljaa (valitettevasti). tuoksusta tuli aika jännä, koska päärynä tuoksuu aivan smurffilimpparille ja greipin eteerinen öljy tuntuu vaan häivähdyksenä taustalla. Yritin mieheltäkin kysellä että mille tämä hänen mielestään tuoksuu, eikä hän osannut eritellä. Minusta saippua tuoksuu kuin jokin makea hedelmä + kaneli. Shampoota pidin uunissa tunnin ja sekoitin sitä 15min välein. Puolen tunnin kuluttua rasvat alkoivat erottumaan, mutta sain shampoonn sekoitettua tasaiseksi lusikalla. 45min kuluttua rasvat olivat erottuneet lähes kokonaan. Onneksi sain shampoon pelastettua kun surruuttelin sen sauvasekoittimella tasaiseksi. Pelkäsin pahinta että rasvat erottuisivat uudestaan, mutta viimeisen 15min kuluttua shampoo oli kauniin kiinteätä. Omenasoseen näköistä :) On tämä OHP saippua niin eri näköistä kuin kylmämenetelmällä tehty. Jotenkin karumpaa, eikä niin nättiä. Käytössä näillä ei ole mitään eroa. Pesee ja hoitaa ihan yhtä hyvin.

1 kommentti:

  1. Minulle tulee mieleen vanhanajan Sunligh saippua joka oli tarkoitettu kaikenlaiseen pesuun.

    VastaaPoista