Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Maisemasaippuat

Sain todella paljon inspiraatiota Greatcakessoapworksin yhdentoistaviikon saippuakisasta. Yksi mielenkiintoisimmista haasteista oli toiseksiviimeisellä viikolla, eli maisemasaippuan teko. Kannattaa käydä katsomassa linkin takaa kuinka taitavia ihmiset ovat. Joistakin huomaa että he ovat tehneet saippuoita useamman vuoden. Minulla kun on vain vajaa puolen vuoden kokemus takana. 

Hiekkaa ja merta

Tein yhden perusannoksen saippuaa seuraavalla ohjeella:

237g kookosrasvaa (eli se mitä paketissa oli jäljellä)
50g risiiniöljyä
200g oliiviöljyä
200g rypsiöljyä
50g maapähkinäöljyä

vettä 206g ja lipeää 100g
ylirasvoittuvuusprosentti oli 7%
tuoksuna Love Spell-tuoksuöljy

Tarkoituksen oli että teen kahdet pienemmät saippuat ihan kokeilumielessä. Jos onnistun niin teen joskus myöhemmin suurempia annoksia. 

Aurinko meni vähän vinksalleen :D

Auringonlaskusaippuaan käytin melt&pour-massaa jonka olin värjännyt keltaisella saippuavärillä. Muottina käytin pyöreätä tuoremehupurkkia jonka sain siskon mieheltä. Väreinä saippuamassaan käytin sinistä alaosaa ja yläosaan pääosin persikanoranssia, mutta sekoitin myös joukkoon pari tippaa punaista. Harmi vaan että melt&pour-massa on niin painavaa että se "upposi mereen" vaikka annoin sinisen saippuan jässähtää pitkään.

Merenpohjasaippuaan taas käytin siniseksi värjättäyä melt&pour-massaa, jonka olin jo aikaisemmin leikannut pieniksi kolmioiksi. Saippuan alaosaan oli aluksi tarkoitus käyttää hiekkaefektinä kanelia ja hieman kardemummaa, mutta kaneli oli melkein loppu ja kesken saippuanteon sainkin tehdä hieman muutoksia kun auringonlaskusaippuan oranssi ei värjääntynytkään punaisella santelipuujauheella punaiseksi vaan ruskeaksi. Se olikin aivan loistavan merenpohjan näköistä. Luulin oikeasti että punainen santelipuujauhe värjää saippuan oranssiksi koska se on terrakotan väristä ja kokeilin jauheen uuttamista rypiöljyyn ja se on aivan tomaattikastikkeen väristä. Merenpohjasaippuan yläosaan käytin eniten vihreätä saippuaväriä ja ihan pikkuisen sinistä. Titaanidioksiidiä lisäsin päälikerroksiin. Yritin tehdä liukuväriefektiä, mutta en ole ihan tyytyväinen tulokseen. Mutta yksi asia on pakko kertoa. Kaikki muut ostamani saippuavärit käyttäyvät todella hyvin, mutta tuo sininen!! Se sotkee kaikki paikat. Ensimmäisellä kerralla kun käytin sitä niin oli puolet keittiöstä sininen. Nyt oli onneksi vain hanskat ja sanomalehtipaperi. En oikesti ymmärrä miksi se tekee sillä tavalla. Oli todella varovainen, mutta ei... Takaisin saippuaan :) Eli kun sain kaiken saippuan muottiin niin odotin hetken niin pystyin tekemään aaltoefektejä saippuan päälle.

Merenpohjasaippuan aallokko

Pettymys oli suuri kun leikkasin saippuat. Ne lohkeilivat todella pahasti! :( Eipä ole aikaisemmin käynnyt näin. Sain vain pari kohtuu nättiä palaa. Merenpohjasaippuasta sain vain yhden nätin. Se vasta lohkeilikin värien liittymäkohdista. Totesin että saippua oli ehtinyt kuivua liikaa. Ensi kerralla pitää leikata huomattavasti aikaisemmmin tai käyttää possunrasvaa joka on pari päivää tosi pehmeää.

1 kommentti:

  1. Kauniitä saippuoita. Melkein voisi kuulla meren kohinan ja nähdä auringon laskevan horisontin taa.

    VastaaPoista