Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kutistemuoviaskartelua

Sukulaispoika, 9v, oli kyläilemässä viikolla useamman päivän ja hänen kanssa keksittiin tekemään hahmoja kutistemuovista. Joskus lapsena, eli 80-90-luvulla tuli kutistemuovia muropakettien mukana, ja niistä askarteltiin. Silloin kutistemuovia kutsuttii nimellä "krymppis". Kutistemuovin ostin Hobby Pointista.  

Tässä valmiit tuotokset. Totoro & Angry Birdsit.
Kutistemuovia on helppoa käyttää. Karhealle puolelle piirsimme värikynillä hahmot ja leikkasin hahmot muovista niin että kulmat olivat pyöreät. Oma kokemus on että jos jättää kulmia, niin ne ovat todella terävät kun kuva on kutistunut. Kuvat laitoin pellille leivinpaperin päälle. Uunin pitää oll 120-130 C. Kuvat kutistuvat todella nopeasti, siinä menee vain pari minuuttia. Ensin niistä tulee kupruset kupit ja sen jälkeen ne suoristuvat takasin. Muutaman kerran taivutin hahmojen reunoja ulospäin, kun ne meinasivat mennä ihan ruttuun. Varsinkin pyöreät hahmot menevät helpommin ruttuun. Kuvat ovat sitten todella kuumat hetken sen jälkeen kun ne on ottanut uunista, niin kannattaa pitää innostuneet lapset pois kuvien luota ainakin kymmenisen minuuttia. Ohjeessa luki että kuvat kutistuvat 20%, sanoisin että 50% tai enemmän. Kuvista tulee useamman millin paksuja ja ovat aika kestävät. Ajattelin vielä tehdä jämäpaloista jotain kivaa, esim. koruja.

Ylimässä on kuva ennen uunia ja alimassa kuva uunin jälkeen. Väri tummuu kohtalaisen paljon. Laitoin Totoron kuvaan pienen reiän niin sain siitä avaimenperän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti