Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Hammassaippuakokemuksia


Olen nyt suurinpiirtein kuukauden ajan käyttänyt saippuaa hampaiden pesuun. Ihan säännöllisesti en ole sitä käyttänyt, mutta useamman kerran viikossa kuitenkin. Ensimmäinen positiivinen reaktio oli se että tämä oikeasti puhdistaa hampaat hyvin, hampaat ovat selkeästi puhtaammat kuin tavallisella hammastahnalla. No negatiivinen juttu on ehdottomasti maku. Steviaa pitäisi laittaa huomattavasti enemmän, sekä piparminttuöljyä. Nyt se maistuu selkeästi saippualle. Maku haittasi pesemistä parin ensimmäisen viikon ajan, mutta nyt siihen on tottunut. Lisäksi pesen nykyään hampaat ensi ulkopuolelta, jolloin saippuan maku on vähemmän aikaan suussa. Mielestäni ikenet ovat myös pysyneet terveenä. En kyllä suosittele hammassaippuan käyttöä jos suussa on useasti haavaumia tai jos on aftoja. Minulla oli pieni haava kielessä ja saippua aiheutta ei niin mielyttävän kirvelyn. Toisaalta se meni ohi kun huuhtelin suun vedellä.

Näin paljon saippuaa otan hammasharjalle joka pesukerralla

Fluoria tässä hammassaippuassa ei ole joten olen tehnyt niin että pesen aamulla hampaat saippualla, illalla tavallisella hammastahnalla. Näin minulla on päivän aikana puhtaammat hampaat ja fluori pääsee vaikuttamaan hampaisiin yön aikana. Meinaan ehdottomasti jatkaa tällä tavalla, koska koen hammassaippuan pesutehon niin miellyttäväksi ja pitää tuo hammastahnatuubi saada käytettyä loppuun.

4 kommenttia:

 1. Hammassaippuaa en kyllä uskalla kokeilla, minulla kun on aina haavoja suussa. Onkohan ennenvanhaan käytetty hammassaippuaa kun ei ollut vielä hammastahnaa.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö sitä käytetty ennen jotain jauheita jotka puhdisti. En ole ihan varma.

   Poista
 2. Fluori on myrkyllistä, älä missään nimessä käytä sitä!

  http://www.elinahytonen.fi/2011/01/fluori-suuri-valhe-2/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista tietoa on löytynyt vaikka mistä amerikkalaisista lähteistä, mutta hammaslääkärit suosittelevat kuitenkin sitä sekä hammastahnan että suuveden muodossa. Ihmettelen kovasti.

   Poista