Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Vaahtoanalyysi

Halusin näyttää niille jotka eivät ole vielä tehneet saippuaa tai vasta tehneet muutaman saippuan että miten pystyy eri raaka-aineilla vaikuttamaan saippuan vaahtoavuuteen (ihan kun olisin asiantuntija puolen vuoden kokemuksella :D ). No nyt varmaan joku miettii että onko sillä mitään väliä minkälaista vaahtoa saippua tuottaa :D Ei kai sillä ole, mutta suurin osa jotka käyttävät kaupan saippuoita odottaa että kotitehty saippua vaahtoaa samalla tavalla. Eli pienellä saippuamäärällä pitäisi saada suurta ja runsaskuplaista vaahtoa. Toisaalta vaahdon määrä ei ole mitenkään verrattavissa saippuan pesevyyden kanssa.

Hävikkisaippuassa vaahto on erittäin pienikuplaista ja tasaista. Saippuoissa joissa on maitoa tai kookosmaitoa on tämänlainen tiivis vaahto. Saippuasta vielä sen verran että se on mielyttävän kiinteä ja matelikuitu kuorii ihoa hellästi.

Possusaippua muistuttaa ehkä eniten kaupan saippuaa, koska se on niin kovaa. Toisaalta kova saippua on hyvää, se ei kulu niin nopeasti. Kuten kuvasta näkyy niin vaahto ei ole tasaista. Paikka paikoin näkyy muutama iso kupla ja muutenkin vaahdossa on paljon eri kokoisia kuplia. Suuret kuplat ovat aika tyypillisiä kun käyttää possunrasvaa.


Hetken kun hieroo possusaippuan vaahtoa kämmenten välissä kuplat häviävät kokonaan ja sen sijaan käsiin jää tasainen valkoinen kerros saippuaa joka muistuttaa voidetta. Tämä on hyvin hellävaraista ja hoitavaa.


Olutsaippuassa kuplat ovat suuria ja keskikokoisia. Olut lisää saippuan vaahtoavuutta ja sen takia se on oiva neste suolasaippuassa. Tästä kuvasta näkyy myös että olutsaippuan väri jäi tummaksi vaikka alussa se oli tosi vaaleaa.

Mangosaippua vaahtoaa tosi hyvin. Tässä olen vaahdottanut saippuaa ihan pikkuisen. Kun pesee kädet kunnolla niin saippua vaahtoaa tosi paljoan. Sen takia tämä on niin miellyttävä suihkusaippua. Tämä on siis se ensimmäinen mangosaippua, jonka revin, sulatin kattilassa ja värjäsin. Nyt en laittanut siitä toisesta mangosaippuasta kuvaa, mutta se vaahtoaa vielä paremmin. Vaahdon määrä johtuu todennäköisesti mangososeesta joka sisältää paljon sokeria. Sokerihan lisää vaahdon määrää sekä kuplien suuruutta.


Munasaippuassa on monta eri tekijää jokta lisäävät saippuan vaahtoavuutta. Rasvat tietenkin vaikuttavat paljon, mutta ainakin oma kokemus on se että kananmuna lisää saippuan kuplamäärää. Minusta on hienoa että myös tässä saippuassa on suurehkoja kuplia. En tiedä minkä takia, mutta minusta ne ovat vain niin hienoja :) Tämä on jännän liukkaan tuntuinen vihreän saven takia. Savihan puhdistaa ihoa, joten tämä on erinomainen kasvosaippua. Puhdistava ja samalla hoitava. Mutta tämä sopii myös säärikarvojen ajeluu. Kun hieroo saippuaa suoraan kosteisiin sääriin ja sen jälkeen vaahdottaa käsin niin saa aikaiseksi hienon tiiviin vaahdon joka auttaa sheivaamista.


Suklaasaippuassa taas näkee sen mitä monet saippuantekijät yrittävät parhaimman mukaan vältellä, eri värjääntynyttä vaahtoa. Tässä saippuassa on niin paljon suklaata että sen kaakao värjää vaahdon. Minua tämä ei taas haittaa yhtään. Saippua on yhtä pesevää ja jos käyttää pesusientä niin väri ei tartu siihen. Suklaassa on paljon sokeria niin saippua vaahtoaa tosi, tosi hyvin. Kuten kuvassa näkyy niin vaahto on pohjalta tiivista ja pienikuplaista, mutta päälle syntyy suuria kuplia. Suklaassa on myös kaakaovoita , joka hoitaa ja kosteuttaa ihoa.

Aloeshampoossa taas on suhteessa moneen saippuaan paljon kuplia antavia rasvoja, kuten auringonkukkaöljy sekä kookosrasva. Näin käsiin hierottuna  shampoo tekee loppujen lopuksi aika vähän vaahtoa. Kuplat ovat keskikokoisia ja pieniä. Mutta kun hieroo palaa suoraan hiuksiin niin vaahto on erinomainen. Sillä saa helpsti tehtyä Pikku Myy-kampaukset.

Suolasaippua onkin aika jännä kaveri saippuaksi. Kuvassa olen ihan kevyeesti hieronnut saippuaa kämmenten välissä. Tuloksen on kevyt vaahto, jossa on muutama keskikokoinen kupla. No tämä siis pesee jo ihan hyvin, mutta kun jaksaa käyttää vähän enemmän vettä niin saippua  vaahtoo todella hyvin. Kuvan saippuaa olen jo käyttänyt muutaman viikon verran ja näkee että saippuan reunat ovat pyöristyneet kauniisti. Tässä saippuassa on siis sekä karkeata että hienoa merisuolaa. Karkea merisuola ei raavi ihoa, eikä kuori vaikka niin voisi ajatella. Saippua on oikein silkin pehmeä. Suola sulaa nopeasti vedessä ja jättää pikemminkin pieniä reikiä saippuaan.

Suolasaippua on mainio kaveri suihkusaippuana. Suosittelen kaikille atoopikoille tai muuten kuivaihoisille. Katsokaa nyt minkälaisen vaahdon sillä saa aikaiseksi kun saippuan vaahdottaa pesusieneen eli kotoisasti vamppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti