Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Avokadohoitoaineet normaaleille ja kuiville hiuksille

Tein äidille juuri ennen äitienpäivää hoitoaineen. Hän piti siitä kovasti, mutta toivoi vielä vähän kosteuttavampaa. Hoitoaineessa käytin kirsikansiemenöljyä, joka on sopinut minun normaaleille hiuksille erinomaisesti. Tähän uuteen versioon vaihdoin kirsikansiemenöljyn avokadoöljyyn. Avokado on erittäin kosteuttava ja hoitava. Siinä on hyviä rasvahappoja ja vaikka mitä muita hyvää tekeviä aineita. Lisäsin myös öljyn määrää. 

Kauniin keltaisenvihreä hoitoaine kuiville hiuksille.

Uusi ohje on tämänlainen:

1,5 rkl avokadoöljyä
1 rkl BTMS-emuglointiainetta
8 rkl vettä

Sekoitin kaikki ainekset kattilassa ja lämmitin kaiken vispilällä vatkaen. Ostin Citymarketista pakkauksen jossa oli neljä pientä purkkia. Yksi annos tätä hoitoainetta mahtui juuri yhteen purkkiin. Purkit maksoivat alle 4€ ja ovat minusta todella kätevät. Kannet ovat niin tiiviit että mikään neste ei niistä valu ulos. Tämä ei ole sitten mikään Cittarin mainos :) Ovat vaan niin kätevät.

Tästä hoitoaineesta tuli ehkä vähän guacamolen näköinstä :D Tai sanotaan että se on kauniin lehmuksenvihreätä. 

Luonnonvaalea hoitoaine normaaleille hiuksille.

Pitihän minun tehdä itselleni myös hoitoaine jossa on avokadoöljyä. Muuten tein samalla ohjeella, mutta omaan versioon käytin ainoastaan ½ rkl öljyä. Voi jopa olla että tämä on minulle liian kosteuttavaa. Kokeilemalla se sitten selviää. Eikä se toisaalta haittaa. Voin käyttää sitä hiusten tehohoitona tai kasvojen puhdistusemulsiona. Tämä on niin monikäyttöinen tuote. 


LISÄYS: Kokeilin kevyeempää versiota illalla saunan yhtyedessä. Kyllä se sopii hyvin minun normaaleille hiuksille. Hoitoaine kosteutti sopivasti, eikä tehnyt hiuksista raskaita tai rasvaisia. Tämä voisi olla erityisen hyvä talvihoitoaine kun on kovat talvipakkaset ja pipokausi.

Tällä kaverilla ei ole mitään tekemistä hoitoaineen kanssa, mutta se tuli vastaan kun olimme menossa saunomaan.
Epätarkka kuva, mutta pakko oli ottaa kun perhonen tuli istumaan sormelle. Kutitti kovasti :)
 

4 kommenttia:

  1. Jos tuntuu liian hoitavalta, niin kokeile, jos muuttaisit emulgointiaineen joko yhdistelmäksi aineita tai sitten muuttaisit kokonaan muuksi. BTMS kun on hoitavaa, ja huuhtoutuu vähän huonommin siksi pois. Kivan raikkaan värisiä nuo hoitoaineet, kesäisiä jopa :)

    VastaaPoista
  2. Mulla ainakin kasvojen puhdistusemulsio huuhtoutuu paremmin, kun laitoin pelkän BTMS:n lisäksi myös setyylialkoholia ja emulgointihiutaleita, kasvoille ei jää enää yhtään öljyinen tunne (vaikka aiemminkaan ei jäänyt paljoa). Vaihdoin sen aikanaan yhdistelmään, kun lueskelin, että BMTS:n ei ole tarkoituskaan huuhtoutua kokonaan pois.

    VastaaPoista
  3. Hiustenhoitoainetta kokeiltu. Ei ole yhtään liian rasvanen minulle. Saa nähdä sitten muuttamankerran jälkeen miltä hiukset tuntuvat.

    VastaaPoista