Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Ei, tämä ei ole yrttimaustettua riisiä :D (Oven hot process)


Olen nyt pari kertaa tehnyt saippuaa OHP-menetelmällä. Käytännössä se tarkoittaa sitä että tehdään saippua ihan normaaliin tapaan, mutta sitä "kypsennetään" uunissa. Eli kun olen hurruutellut massan geelivaiheeseen niin pistän kattilan 100 asteiseen uuniin. Sekoittelen saippuaa 15 min välein yhteensä noin tunnin ajan. Sen jälkeen mahdlliset "mausteet". Eli laitan tuoksua, väriä tai koristeita. Tarkemmat suomenkieliset ohjeet löydät täälta.


                                        Aaltoa ja kuoppaa

En ole vielä saanut nättiä saippuaa tällä, mutta tällä menetelmällä saippua on heti käyttövalmista. Käytännössä suositellaan kyllä että saippua saa kypsyä pari viikkoa. Niin ja tuoksua voi käyttää puolet vähemmän. Kaunista tasaista saippuaa en ole onnistunut tekemään koska massa jäähtyy nopeasti ja alkaa heti kovettumaan. Eli on tosi kiire saada saippua muottiin.

Tämä on rosmariinisaippuaa. En tiennyt että pidän rosmariinista ennen kun tuoksutin eteeristä öljyä. Ihanan tuoksuista! Saippuassa on 5 ml rosmariiniöljyä, 1 rkl kuivattua rosmariinia ihan koristeeksi ja 1 rkl perunajauhoa. Se kuulemma tekee saippuasta hellävaraisempaa ja sitä käytetään monesti lasten saippuoissa.

                 "Riisisaippuan" pohja. Muottina käytetty keksipakettia.

2 kommenttia:

  1. Olipas mukava että löysin sun blogin. Tykkään tosi paljon lueskella muidenkin kokemuksia saippuanteosta. Meni suosikkeihin.

    OHP:stä ei ole paljon mitään kokemuksia, en ole itse käyttänyt kun tykkään cold processista niin paljon. Et ole varmaan vielä kerennyt testamaan saippuoita, ovatko erilaisia koostumukseltaan kuin cold processilla tehdyt?

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Täällä on kyllä tämmöinen saippuamania. Muutama pahvilaatikollinen niitä löytyy + yhdestä keittiönkaapista.
    Tätä saippuaa en ole kokeilut, mutta aikaisemmin tekemiä kyllä. Ensimmäisen palashampoon tein OHP:llä. Ihan samanlaisia ne on käytössä kun kylmämenetelmällä tehdyt. Ja minua ei ole haitannut tuo röpelöinen pinta koska sehän silottuu nopeasti käytössä.

    VastaaPoista