Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Muuta kotikosmetiikkaa

Ihmeen nopeasti kun innostuu jostain asiasta niin innostus laajenee vähän vastaaviin asioihin. Ensimmäisten saippuoiden jälkeen aloin tekemään huulivoiteita. Ensimmäiset huulivoiteet tein Strömsön ohjeen mukaan. Se oli kuitenkin omaan makuun vähän liian tuhtia. Tai luulen että mehiläisvahaa oli liikaa. Äitini kuitenkin piti siitä. Muut huulivoiteet olen tehnyt ohjeella 1/3 öljyä, 1/3 mehiläisvahaa ja 1/3 kaakaovoita/mangovoita/karitevoita. 

                                  Minttusuklaahuulivoide

Hoitoainetta kokeilin joku ehkä kuukausi sitten kun sain Pienestä tuoksukaupasta ilmaislahjaksi BTMS hoitavaa emuglointiainetta. Ohjeen otin tuoksukaupan sivuilta kohdasta reseptejä. Hoitoaine on erittäin hoitavaa, joten tuli melkein kiire käyttää kun siinä ei ole säilöntäainetta. Ensimmäisen satsin tein kamomillateellä. Toisen annoksen tein puolikkaana ja nesteeksi laitoin piparminttuteetä.

                             Väri on tummaa ja vihertävää teen takia

Pienen tuoksukapan ohjeen mukaan olen myös tehnyt notkistettua karitevoita. Sitä olen käyttänyt kantapäihin, käsiin ja kasvoihin. Imeytyy tosi hitaasti, mutta jos jalkoihin laittaa yöksi sukat niin aamulla jalat ovat pehmoiset kuin vauvanpylly ;D Kasvoihin tämä on myös sopinut. Ei edes tule näppyjä vaikka muuten on aika epäpuhdas iho joka herästi reagoi kaupan ja apteekin voiteisiin. 

                        Hieno purkki: Lidlin valkosipulituorejuusto :D

Deodoranttien kanssa minulla on ollut ongelmaa reilu puoli vuotta. Kaupan ja apteekin aineista tulee joko punaista ihottumaa tai suuria näppylöitä. Lähes paiseita. Lushista sain pari purkkia puuterimaista kookosdeodoranttia, mutta sen valmistus lopetettiin. Kookosöljy toimi ihan ok, mutta kanalot tuntuivat kosteilta. Kotiäidin blogista löysin ohjeen deodoranttiin ja se toimii erittäin hyvin. Mieheltä olen monesti kysellyt että haiseeko vai ei :D Muokkasin hieman ohjetta. Minulla ei ollut oregaanoöljyä, joten jätin sen pois. Laitoin myös vähän enemmän perunajauhoa ja soodaa ihan vain saadakseni vähän paksumman koostumuksen. Raikkaalle tuoksuu ja kainalot ovat kuivat koko päivän.

                      Pieni pilttipurkki, mutta tosi riittoisaa ainetta.

Vartalokuorinasta olen haaveillut sen jälkeen kun luin Hellusen blogista ruusukuorinnasta. Ulkona on vielä alkukevät ja mikää ruusu ei kuki (paitsi kaupassa, mutta en minä meinaa tuhota kauniita kukkia sen takia että voisin hieroa niitä vartalooni). Surffailin ja löysin vaikka mitä kivoja ohjeita. Päädyin kuitenkin Pienen tuoksukaupan ohjeeseen johon tuli hienoa merisuolaa, öljyä, raastettua saippuaa ja tuoksuöljyä.

             Tämäkin on Lidlin purkki :) Maksapasteijaa siinä taisi olla.

1 kommentti: