Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kieputussaippua

Löysin Soap Queen-sivustolta vaikka mitä ihania saippuajuttuja. Eniten jäin tutkiskelemaan kaikkia hienoja kuvioita joita ihmiset saa tehtyä saippuaan. Youtubesta katselin muutaman videon miten niitä saa aikaiseksi. Mieleenpainuvin oli yksi nainen joka käytti 15!!!!! eri väriä saippuaansa. En minä edes viitsisi ostaa niin montaa väriä :D


Hänen tekniikkaa halusin kuitenkin kokeilla, mutta päädyin vaivaiseen neljään väriin: pinkki, violetti, valkoinen ja korostusväriksi ruskea. Hän sanoi että yksi tummempi väri tuo kuvion paremmin esille. Saippuamassa kuuluu jättää ihan vetiseksi, eli ei kovia surrutuksia vaan ainoastaan sen verran että öljy ja lipeävesi sekottuu. Tein taas ihan pienen saippuan koska pelkäsin pahinta että minulla on yksivärinen harmaanruskea köntti. Sekoituksen jälkeen jaoin massan neljään astiaan ja värjäsin ne. Huomasin että titaanidioksiidi kaipaisi enemmänkin sauvasekoituksen surrutusta että siitä tulis valkoista. Tämä oli enemmänkin luonnonvalkoista. Astian pitää olla iso ja matala, eli maitopurkit eivät tähän toimi kovinkaan hyvin. Onneksi sain vanhemmilta jonkun mahdollisesti keksipaketissa olleen muoviastian. Se on ehkä jauhelihapaketin kokoinen.

Siinä se sitten on: ensimmäinen kieputussaippua!

Tämän saippuan teko on tosi hidasta! Ihmettelin miten se youtuben nainen jaksoi tehdä niin ison saippuan. Tässä muuten linkki siihen videoon. Mutta lyhyeesti: yhtä väriä kerrallaan kieputetaan purki pohjalle S muotoisesti pitkittäin. Kun kaikki saippuamassa on käytetty, pyöritetään tikulla S muotoisesti mutta aloitetaan kieputus yhdestä nurkasta. Jos haluaa vielä enemmän kieputusta tekee vielä ympyröitä tikulla. Minä tein tosi isoja ympyröitä. Käytin puista grillivarrastikkua, mutta se oli vähän liian ohut. Mutta sai sillä kuvioita aikaan.

Tämä on lempi kohta saippuasta. Harmi että väristä tuli vähän rakeista.
Saippua kovettui ihmeen nopeasti. Tein sen aamulla ennen yhdeksää ja saippuan pystyi leikkaamaan jo kahden aikaaan iltapäivällä. Olihan saippua pehmeä, mutta jos olisi odottanut iltaan niin se olisi ollut liian kova. Jopa mies kommentoi tästä saippuasta että on kiva kuvio :)

8 kommenttia:

 1. Kauniit värit. tuosta jos saisi kukan mallisia saippuoita, niin olisi ihan kuin orvokkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Näin myös tosi hienoja saippuoita joissa oli samanlainen kuvio kun riikinkukon pyrstössä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Itse haluaisin paljon voimakkaammat värit saippuaan, mutta nestemäinen väri ei tahdo sekoittua kunnolla jos saippuamassa on ihan nestemäistä. Jauhevärejä on niin kauhean vaikea saada Suomessa.

   Poista
 3. Siinä astiassa oli salaatinlehtiä. Voiko muotin käyttää uudestaan?

  VastaaPoista
 4. Den är verkligen snygg!

  Salttvålen kommer imorgon med till Åbo, hoppas den hålls torr i väskan.

  VastaaPoista
 5. Tack :) Nog borde den. Den är ju nästan genast torr.

  VastaaPoista