Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Mitä sain viikonloppuna aikaan

Juuri purkista otettuna

Kyselin mieheltä että minkä tuoksuista saippuaa hän haluaisi. Hän ehdotti heti piparminttua. Väritoiveena oli sininen, mutta minullahan ei sellaista ollut. Vihreä-valkoinen saa kelvata. Vihreään sekoitin hiemna mustaa väriä jotta siitä tulisi hieman "vahvempaa". Valkoisen värin sain titanidioksiidilla. En yhtään tiennyt kuinka paljon sitä pitää laittaa, joten laitoin teelusikallisen kerrallaan. Yhteensä ehkä 2-3 tl. Saippuan tein 2 litran mehutölkkiin, eli sain aika isoja paloja. Tuoksuna käytin pienen tuoksukaupan eteeristä piparminttuöljyä. Siinä on aika jännä tuoksu. Jos vertaa piparminttuöljyyn jonka ostin apteekista niin tuoksukaupan on paljon kylmempi ja sitä tarvitsee vähemmän. Apteekin piparminttuöljy tuoksui lämpimälle, hieman toffeelle.Palat lepäämässä ennen kaappiin laittamista :D

Marmorointi onnistui minusta todella hyvin. Juuri sellainen kapea nauhamainen kuvio. Jenkkiläisiltä nettisivuilta olen lueskellut paljon miten voi tehdä hienoja monivärisiä kuvioita. Niitä pitää kokeilla joskus kun on hyvin aikaa.

Alunen on hieman sottainen kun jouduin siirtämään pehmeitä saippuoita että kaikki mahtuisi samaan kuvaan.

Tässä on minun yösaippua. Eli halusin sitä mustaa saippuaa, jota yritinkin jo tehdä aikaisemmin. Nyt sain tummempaa, mutta ei vielä ihan mustaa. Värinä on musta saippuaväri ja kaakao. Kaakaojauhetta humpsahti hieman liikaa, niin väri jäi hyvin tummaksi ruskeaksi. Tuoksuksi laitoin Yöjasmiinituoksua. Sain sen ilmaiseksi Tuoksukaupan tilauksen yhteydessä. Muottina oli siskolta otettuja pieniä (keksi?)muovirasioita. Luulen että niihin olisi juuri mennyt yksi Domino-keksi.

Appelsiini-banaani   
Kokeilin ensimmäistä kertaa käyttää appelsiinitäysmehua saippuan nesteenä. Joku osasi kehua että saippuasta tulee kauniin kiiltävää Saara Kuhan ohjeella. Tämä on hyvin vaaleata ja mattaa. Sydämissä hieman punaista. Väriä lähti jääpalamuotista. Appelsiinimehu oli hileistä, mutta olisi voinnut olla jäisempää. Minä en vaan malttanut odottaa kauempaa :D Lipeä sulatti mehuhileen sekunneissa ja väri muuttui tumman oranssiksi. Kuin tummaa porkkanamehua. Pidin purkkia koko ajan kylmässä vedessä. Väri vaaleni heti kun sekoitin lipeämehun rasvojen joukkoon. Tuoksuksi laitoin GF banaanituoksua, joka on ihana karkkituoksu. Leikatessa saippua lohkeili vähän vaikka pidin sitä pakkasessa. Oli kai liian pehmeää. Pakkasessa on valmiiksi mitattuja pusseja appelsiinimehua niin pitää kokeilla Kuhan versiota vaan kun joku ihminen palauttaa kirjan kirjastoon. Laina-aikaa hänellä on valitettavasti vielä kaksi viikkoa :)

4 kommenttia:

  1. Den blåvita tvålen ser härlig och jättefräsch ut! Kände genast igen formen på de svarta tvålarna. Burkarna kom med Hello Kitty -kex, de innehöll en mobilmaskot och jag tror att de är menade som kexfodral, precis som du sade.

    VastaaPoista
  2. En voi sanoa kuin ihanaa ja vielä ihanaa. Sinun pitää perustaa saippuakauppa.

    VastaaPoista