Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 30. huhtikuuta 2012

Uusi mangosaippua

Nyt ei saa mangosaippua mennä pilalle eikä saa olla ihan valkoista! Niin päätin kun ensimmäinen satsi meni ihan päin prinkkalaa. Joskus tulee vaan tunne että nyt tehdään saippuaa kunnes siitä tulee juuri sellaista kun haluan :) 

Päätin että teen lähes kotiäidin ohjeen mukaisesti. Ainoat muutokset olivat että laitoin hieman auringonkeltaista sekä punaista väriä ja 10ml Tropicana-tuoksua. Hyvä hedelmäsekoitus, mutta ainakin nyt alussa meloni puskee aika voimakkaasti läpi. Jälkeenpäin jäin miettimään että laitoinko 15g vai 30g glyseriiniä. Toivottavasti saippua ei siitä mene pilalle. Mango oli itse soseutettua ja pakastettua. Pakastin sen takia että ostin mangon jo jonkun aikaa sitten kun löytyi tummemman värisiä. Ilman punaista ja keltaista väriä saippua olisi ollut aika hailakan keltaista. Nyt se on sen väristä kun tuore mango on. Annos oli aika iso, joten laitoin saippuamassan 2 litran mehupurkkiin. Voi olla että 1,5 litran olisi nippa nappa riittänyt. Tämänkin saippuan laitoin nopeasti pakkaseen, koska edelliseen mangosaippuaan tuli niin rumat geelirenkaat.

Tässä kuvassa mangosaippua on ollut leikattuna 7h. Vieläkin on tahmea pinta.

Leikkasin saippuan vuorokauden kuluttua, mutta se oli silloin vielä superpehmeää, mutta todella mielyttävän tuntuista. Oletan kyllä että sitä glyseriiniä meni vahingossa tuplamäärä. Niin siinä käy kun tekee monta saippuaa peräkkäin ja olettaa että muistaa grammamäärät oikein. En edes viitsinyt ottaa kunnon kuvaa saippuasta pehmeyden takia. Saa kovettua pöydällä aika monta päivää ja sitten vasta otan kunnon kuvan.

2 kommenttia:

  1. Varmaan ihana saippua. Hauskaa Vappua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hauskaa vappua myös sinne!. Täällä onkin kaunis ja kohtuu lämmin ilma.

      Poista