Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Mangosaippua meni uusiksi

Tein viikolla mangosaippuan joka ainakin omasta mielestä epäonnistui totaalisesti. Väri oli väärä, koostumus oli kummallinen ja se geeliintyi osittain vaikka oli kylmässä. En edes viitsinyt pistää sitä kaappiin tekeytymään ja kuivumaan, vaan pistin jogurttiämpäriin ja katselin saippuapaloja monta kertaa päivässä ja mietin että mitä niille voisi tehdä. 

Hieman parempi lopputulos kuin alkuperäinen vaalea saippua. Ankkamuotista oli vaan vaikea irroittaa vaikka oli pakastimessa. Olisi pitänyt antaa kovettua kunnolla.

Tänä aamuna päätin että nyt en enää katsele niitä :D Raastoin muutaman palan, mutta totesin että saippua on niin pehmeää että sen voi muussata käsin pieniksi paloiksi kattilaan. Kannattaa muuten huomioida saippuaa raastaessa että jos on raakaa saippuaa niin pitää olla hanskat kädessä. Sulatin saippuan kattilassa ihan hellalla. Vesihaude olisi kyllä paljon suositeltavampaa ja hellävaraisempaa. Sekoittaa sai ihan jatkuvasti ja käsi oli aika kipeä sen jälkeen. Saippua kävikin kaikki OHP-saippuan "uunivaiheet" läpi. Kun se oli omenasoseen näköistä lisäsin hieman punaista ja vähän enemmän keltaista väriä. Sain kauniin persikanvärisen saippuaa. Tuoksu oli jotain aivan huumaavaa! Vaalea saippua ei tuoksunut miltään, mutta kun saippua kuumeni nousi kattilasta appelsiininkukkatuoksua. Kova hoppu tuli iskeä saippua muottiin. Saippua kovettuu niin nopeasti ja kun ei ollut vesihaudetta niin kattilaa ei voinut pitää hellalla. Muuten saippua palaa. Kahteen pikkumuottiin sain jotenkuten massaa laitettua. Totesin kuitenkin että nyt ei ehdi enää täytellä pikkumuotteja. Loput saippuasta laitoin litran mehutölkkiin.

Jos pitää ajatella jotain positiivista niin sain tuoksuvaa saippuaa, joka on heti käyttövalmista ja ehdin juuri ja juuri kokeilla kahta uutta pikkumuottia. Pikkumuotit pitää vaan öljytä ennen seuraavaa käyttökertaa niin saa nätimmät saippua. Nämä nyt kuitenkin tulee ihan omaan käyttöön.

2 kommenttia: