Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Omakehu haisee, mutta olen niin tyytyväinen!!!

Tyytyväinen siihen että uskalsin kokeilla saippuantekoa lipeästä huolimatta. Kaiken kaikkiaan olen iloinen siitä että ihoni ei ollut lopputalvesta pintakuiva pakkasista huolimatta. Hiukseni olivat vähemmän sähköiset. Sähköisyys on minulla jokatalvinen riesa joka johtaa normaalisti siihen että joudun pitämään hiuksiani ponnarilla/nutturalla loppusyksyn ensipakkasista alkukevääseen. Ja kyllä, olen kokeillut vaikka mitä kampaamotuotteita huonoin tuloksin. Talvella oli käytössä hieman kosteuttavampi shampoopala. Siinä oli avokaadoöljyä ja kaakaovoita. Nyt on perusshampoo jossa on oliiviöljyä ja kookosrasvaa. Hapanhuuhtelu korvaa hoitoaineen. Laitan 1 teelusikallisen sitruunahappoa puoleen litraan vettä. Se riittää aika kauan, koska en laita hapanhuuhtelua joka pesun jälkeen. Joskus laitan pari tippaa eteeristä öljyä hapanhuhtelun jokoon, jotta hiuksiin jäisi vähän tuoksua. Hiusten lisäksi ihoni kiittää sitä että en enää käytä kaupan tuotteita. Lushin tuotteet kuivattivat myös jonkun verran. Naamassa on enää harvoin näppyjä eikä kasvojen iho kiillä turhan nopeasti. Ainoat kohdat jossa käytän voidetta on kuivat kantapäät ja työviikon aikana kädet. Joudun töissä pesemään kädet kymmeniä kertoja 8 tunnin aikana. Vasemman jalan kantapää on ollut ongelmallinen jo vuosikaudet. Nyt se on paljon paremmassa kunnossa kiitos notkistetun karitevoin. Oikeasti kaikki muu on itse tehtyä paitsi hiuslakka ja meikit. Se on minun mielestä aika hyvä saavutus. Pyykinpesuainekin on itse tehtyä. Hyvää hyötykäyttöä saippuiden jämäpaloille. Mieskin on erittäin tyyyväinen saippuaan ja palashamppooseen. Hän oikein odotti koska pääsee käyttämään juuri hänen tehtyä saippuaa :)

Näin tyytyväinen olen itse tehtyyn kosmetiikkaan! Nyt vaan odotan että saan kerätä koivunlehtiä ja voikukkia. Koivunlehdistä teen vartalokuorintaa ja saippuaa, voikukista teen voikukkaöljyä.

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa oikein hyvältä. Karitevoi kantapäille, sitä voisin kökeillä. Oletko yhtään laskenut, tuleeko itsetehdyt saippuat ostettuja halvemmaks?
  Vaikka ei se ole ainoa kriteeri tehdä saippuaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ajattelee perussaippuaa. Perus oliiviöljy maksaa 3,50€/litra. Kookosrasva vajaat 4€. Sillä saa jo 2 isot saippuahalot. Lipeää niihin menisi ehkä 0,60€ edestä. Eli silloin saippuapala ei maksa juuri mitään. Värinä voi käyttää mitä mausteita löytyy kaapista. Tuoksu yhteen saippuahalkoon maksaa 2,50€. Eli halvemmaksi tulee.

   Poista