Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 12. huhtikuuta 2012

Ilonpäivä :)

Se päivä on aina hyvä päivä kun saa kokeilla kuukausi sitten tehtyä saippuaa. Tietenkin saippuat vain paranevat kun saa kypsyä rauhassa, mutta aina voi ottaa yhden käyttöön. 

Tänään otin käyttöön Eukalyptussaippuan. Oli erittäin mielyttävän tuntuinen vaikka onkin aika kova saippua. Toisaalta olen kyllä huomannut että tietää vasta 2-3 käyttökerran jälkeen minkälainen saippua oikeasti on. Isoja kuplia tuli, mutta oli myös erittäin kermainen vaahto. Hoitavan tuntuinen saippua.
Saippua on tehty seuraavan ohjeen mukaan:


200 g rypsiöljyä
100 g munkinpaistorasvaa
30 g risiiniöljyä
170 g kookosrasvaa


vesi 140 g ja lipeä 70g


Tuoksi laitoin eukalyptuksen eteeristä öljyä. Värinä hiemna laventelinviolettiä. Ideana oli että lumihiutaleet olisivat huurteisen näköisiä.


Saippua tuoksui aluksi kovin voimakkaalle, mutta nyt kypsyttyä siinä on mielyttävä tuoksu joka on minun nenääni juuri sopivan voimakas. Ei haise niin että kylpyhuoneessa asustaisi koala, mutta pesun aikana tulee raikas tuoksu.

7 kommenttia:

 1. ...munkinpaistorasvaa...? :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki rasvat käyvät saippuantekoon, you name it! :D Ens jouluna säästetään kinkkurasvat ja tehdään possusaippuaa ;)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tulee niistä nättejä kun laittaa valmiiseen muottiin.

   Poista
 4. Mitäs munkinpaistorasvasta, mutta että risiiniöljyä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risiinöljy on ihan ehdoton saippuassa! :D Se on muutenkin puhdistavaa ja lisää saippuan vaahtoavuutta. Mutta ei sitä kannata käyttää kauheasti. Minä jopa puhdistan kasvot kerran viikossa risiiniöljy-auringonkukkaöljyseoksella. Hyvin toimii mustapäihin.

   Poista