Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Olutsaippua vol. 2

Olen niin tyytyväinen edellisen olutsaippuan ulkonäköön, koostumukseen ja tuoksuun että piti lähes heti kokeilla toista versiota. Nyt uskalsin ostaa ihan alkoholiolutta. Mutta enpäs ottanutkaan mitään Olvia, Koffia tai vastaavaa. Otin Kriekin kirsikkaolutta, koska siinä on niin kaunis väri. Annoin oluen lässähtää päivän aikana ja illalla vielä keitin siitä alkoholin pois. Jäädytin oluen ja pistin sen pakkaseen yöksi. Sitten teinkin ihan samalla tavalla. Eli lipeän sekoitin olutjääkökköihin. Se oli taas yhtä värien loistoa :D Kaunis kirsikanpunainen muuttui hetkessä myrkyn vihreäksi. Siitä tummanruskeaksi. Kun sekoitin sen rasvoihin niin massasta tuli ihan toffeenruskeata ja läpinäkyvää. Tuoksuksi laitoin Patchouli & Pepperorn-tuoksua. Sen sain ilmaisnäytteenä. Se on eksoottinen hippituoksu. Pippuria en vielä tuoksusta pystynyt havaitsemaan. Mielestäni se on jotenkin hassu tuoksu. Luulen että joko siitä tykkää tai sitten ei.Saippuassa on tuoksun ja olueen lisäksi seuraavat:

200g palmuöljyä
170g kookosrasvaa
100g rypsiöljyä
100g oliiviöljyä

(olut painoi 217g ja lipeä 81g)

Sen eron huomasin edellisen olutsaippuan kanssa että tämä kiisselöityi tosi nopeasti. Lopetin sauvasekoittimella sekoittamisen heti kun huomasin että massa alkaa kiisselöitymään. Siinä vaiheessa kun olin laittanut sauvasekoittimen pois ja otin kauhan käteen niin massa oli jo uhkaavasti alkanut jässähtämään. Eli äkkiä vaan maitopurkkiin, kopautukset pöytään (ilmakuplat lähtevät pois, ainakin toivon mukaan) ja suoraan pakkaseen. Luin myöhemmin että tuoksulla on voimakas jässähtämistaipumus. Eli en tehnyt mitään hassusti, onneksi!

Niisk, saippua lohkeili pahasti kun leikkasin sen. Tarkoituksella laitoin enemmän kovia rasvoja, koska halusin saippuan joka on kovempi ja siinä on hyvät kuplat. Yhdstä saippuasta tuli ainoastaan ok. Muista lähti isoja paloja. Katsotaan mitä tästä tulee. Muuten sulatan tämän kuukauden kuluttua ja teen uutta saippuaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti