Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Olutsaippua

Jos tämä saippua toimii yhtä hyvin kun tuoksuu niin tätä tehdään lisää vielä kuinka paljon tahansa.

Minä kun monesti aamuisin surffailen netissä ja luen saippuantekojuttuja ja -blogeja, niin törmäsin olutsaippuaan. Saippuan ominaisuuksia kehuttiin paljon. Humala (siis kasvi ei känni ;) ) on kuulemma taivaallisen hoitavaa iholle. Lueskelin tätä ohjetta ja sen perusteella aloin tekemään alkuvalmisteluja.

Ostin tölkin alkoholtonta tummaa olutta. Minä en tiedä oluesta yhtään mitään :) Vain sen että se on niin älyttömän pahaa etten suostu juomaan sitä. Mutta sen tiedä että ei tämä ole mitään laatuolutta, mutta miksi laittaa kalleinta saippuaan? Oluessa ei siis saa olla hiilihappoa eikä alkoholia, muuten saa aikaiseksi tulivuoren kun sekoittaa lipeän siihen. Laitoin iltapäivällä oluen astiaan ja kävin sekoittelemassa sitä vispilällä aina kun muistin. Aamulla se oli hyvin väljähtänyttä. Kaadoin pussiin ja pussin pistin pakkaseen työpäivän ajaksi.

Tässä näkee kuinka tumma olut oli pakastettuna. Suoraan tölkistä kaadettuna se oli lähes mustaa.
Rasvoina saippuassa käytin kookosrasvaa, munkinpaistorasvaa ja seesamiöljyä. Seesamiöljyn laitoin sen takia että se on niin tummaa, pitäisi värin puolesta sopia olutsaippuan kanssa. Jäiseen olueen, joka oli hieman sulannut huoneenlämmössä, lisäsin lipeän lusikallisen kerrallaan. Eikä ollut mitään ylikuumentumiseen viittaavia merkkejä, jee! Kun saippuamassa oli kiisselöitynyt lisäsin ruokalusikallisen vehnäleseitä ja tuoksuksi ihan pikkuisen suklaatryffelituoksuöljyä. Halusin pienen makean tuoksun saippuaan. Huomioksi vielä se että tein tosi pienen annoksen. Rasvoja oli yhteensä 300 g. Normaalisti on 700-1000g.

Pienet ruskeat pikut ovat vehnäleseitä
Saippua sai olla huoneenlämmössä reilu puoli tuntia. Sitten oli pakko laittaa pakkaseen, koska saippua tuntui jo niin lämpöiseltä. Olikohan se pakkasessa yhteensä pari tuntia tai vähän enemmän? Tein saippuan puolen päivän tienoilla ja illalla olikin paljon ohjelmaa niin en ehtinyt katsoa kelloa. Pakko sanoa että suklaatryffelituoksu on minun mieleen. Ei liian voimakas tai hyökkäävä. Sulkaatuoksu ( GF Dark Chocolate) jota olen aiemmin käyttänyt on ehkä minun makuuni hieman liian äitelä. Pitää varmaan syksyllä tilata tryffelintuoksua lisää. Sain siin 3 palaa aivan fantastisen tuoksuista olutsaippuaa. Netissä varoteltiin että väri on hyvin vaalea, eikä se haittaa. Jotkut olivat tehneet hauskoja olutsaippuoita pieneen muovilasiin. Lasin sisältö oli värjätty ja päälle oli vatkattu ja pursotettu vaalea "vaahto". Tässä yksi esimerkki. Hauska lahja olueen ystävälle tai vaikka isänpäiväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti