Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Vanhoja tekeleitä


Tässä on ensimmäiset itse tehdyt saippuani. Edessä kahvisaippua ja takana perinteinen oliivisaippua. Eniten pidin oliivista. On ihanan hellävaraista ja siitä tulee paksu kermainen vaahto. Monet atoopikot ovat tykänneet siitä. Pitäisis varmaan tehdä uusi satsi kun on enää yksi pala jäljellä. Kahvisaippua on ihan ok. Yksi pala on keittiössä käytössä. Tähän kahvisaippuaan laitoin pikakahvijauhetta. Saippua pesee hyvin ja vie esimerkiksi sipulin hajun pois, mutta muuten se kyllä haisee aika erikoiselle. Siis haisee, ei tuoksu. Seuraavaan kahvisaippuaan tulee ehdottomasti tuoksua. Vaan kun saisi nämä edelliset käytettyä.


Edessä Strömsön suklaahuulivoidetta. Saippuat vasemmalta oikealle: kaakao-kahvisaippua, piparminttusaippua, appelsiini-kaakao-kahvisaippua.
Piparminttua en ole kokeillut. Siskolle annoin palan, mutta häneltä ei ole vielä tullut kommenttia. Tein ihan perusohjeella saippuamassan ja sekoitin siihen muutaman teepussillisen minttua. Väri olisi varmaan eri jos lipeän olis sekoittanut piparminttuteehen.
Kaakao-kahvisaippua on yksi minun lemppareista. Sekoitin lipeän kylmään kahviin ja kiisselivaiheessa laitoin vielä kaakaojauheen. Tämä saippua on jo käytetty loppuun. Kuvassa se on vielä aika vaalean näköinen. Kypsyessä siitä tuli tummanruskeata. Todella hellävarainen. Vaahto oli kahvinruskeata, mutta ei kuitenkaan värjännyt ihoa.
Oranssissa muffinssivuoassa oleva saippua on samaa massa kuin kaakao-kahvi, mutta siihen lisäsin myös hieman appelsiiniöljyä. Öljy vaalensi massan ja saippua jämähti nopeasti.

Tämä on kuin pikkulapsen tekemään saippuaa :D Näin nämä kuvat ja innostuin hetki kokeilemaan. Heti mokasin kun tein illalla valkoiset osat ja leikkasin ne vasta aamulla. Saippua oli kovettunut liikaa ja palat lohkeilivat pahasti. Ei tullut millä tavalla nättiä :( En kuitenkaan viitsinyt heittää valkoisia osioita pois. No siitä tuli sitten tämmönen. Käytössä ihan mukava kuitenkin. Ainoa huono puoli on se että valkoiset palat tuntuvat vieläkin kovilta verrattuna ruskeaan vaikka rasvat ovat ihan samat ja päätypaloista tuppaa valkoiset ruudut tippumaan pois. "Mausteina" saippuassa kaakao, kahvi ja kardemumma. Kardemumma kuorii hieman ihoa. Pitää joskus kokeilla ideaa joskus myöhemmin uudestaan. Tai sitten teen raidallista saippuaa.

7 kommenttia:

  1. Kyllä olet taas ehtinyt tehdä kaikenlaisia saippuoita. Mietin vaan kuinka paljon erilaisia niitä voi oikeastaan tehdä.

    VastaaPoista
  2. Mä niin haluaisin kokeilla saippuan tekoa, mutta mä pelkään ihan kauheesti tuota lipeän käyttöä. Melkein kuin jokin fobia sen suhteen... Kunhan mä ylitän sen pelon niin sitten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Ei se lipeä nyt niin kauhean vaarallista ole. Kyllä minä jännitin ekalla kertaa, mutta toisella kertaa meni jo rutiinilla. Minä käytän "siivous" kumihanskoja, suusuojaa ja suojalaseja. Vanhat verkkarit ja huppari on suojana. Muutaman kerran olen käsiin saannut jonkun pienen tipan raakaa saippuamassaa niin pientä kihelmöintiä on tuntenut. Siihen auttaa käsien pesu ja etikka. Kokeile oliviisaippaa ensimmäisenä se on niin yksinkertainen http://www.saippua.net/oliiviresepti.html

      Poista
  3. Hej! Kul med ditt besök på min blogg! Mjölktvålen har jag nu börjat använda och det är en riktig favorit! Kan varmt rekommenderas. Det är rätt lätt att göra mjölktvål om man fryser mjölken. Just getmjölkstvålen gjorde jag ju på ännu enklare sätt, med mjölkpulver vid spårning... Sen är mitt allra bästa tips att använda titandioxid för att få fram den där vackra vita färgen...
    Kramisar/yngla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Använde just idag för första gången titandioxid. Gjorde en vit-grön tvål, med mintdoft. Den vita färgen blev mycket vacker och ganska matt.

      Poista
  4. Minullakin kesti tuon ruskean saippuamassan kovettuminen kauan. Mutta ajan myötä saippua kovettui oikein hyväksi. Se ilmeisesti pitää malttaa jättää rauhaan vähän pidemmäksi aikaa ;)

    VastaaPoista